BANCI | Profil

Inca o banca vrea sa plece din Romania: Intesa Sanpaolo, dupa pierderi de 37 milioane euro in 2013. Replica bancii: Ne mentinem si vrem sa intarim prezenta in Romania"

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-03-28 09:58

Banca italiana Intesa Sanpaolo a decis sa-si revizuiasca si sa-si repozitioneze prezenta in tari in care nu dispune de o pozitie pe piata suficient de importanta sau care se afla intr-o situatie dificila, cum ar fi Romania, Ungaria, Rusia, Slovenia, Bosnia si Albania, a anuntat astazi banca italiana, cu ocazia prezentarii rezultatelor anuale.

Intesa Romania a avut anul trecut pierderi de 37 milioane euro, in timp ce in Ungaria, banca italiana a inregistrat pierderi uriase, de 387 milioane euro, in urma masurilor populiste adoptate de guvernul ungar pentru ajutorarea clientilor bancilor si a taxei pe tranzactiile bancare. In Rusia, Intensa a avut un profit marginal, de 5 milioane de euro, in scadere cu 85%.

Noua strategie prevede exploatarea din plin a sinergiilor grupului, imbunatatirea eficientei, evaluarea unor optiuni de crestere a cotei de piata in tarile cele mai atractive, precum si incheierea unor acorduri cu alte banci internationale prezente in regiune, se arata in planul grupului pe urmatorii 4 ani.

Pe de alta parte, Intesa a decis sa-si consolideze pozitia in tari cu potential ridicat, precum Slovacia, Serbia, Croatia si Egipt, prin majorarea volumelor de afaceri peste media pietei si optimizarea segmentelor si sectoarelor in care opereaza banca, se mai spune in prezentare.

La sfarsitul lunii ianuarie, Intesa si-a vandut subsidiara din Ucraina, Pravex-Bank, cumparatorul fiind miliardarul ucrainean Dmitry Firtash (foto), magnatul transportului de gaze rusesti spre tarile din Vest, a industriei chimice si a presei.

Valoarea anuntata a tranzactiei a fost de 74 de milioane de euro. (Vezi detalii aici)

Ulerior, dupa izbucnirea crizei din Ucraina, Firtash a fost arestat in Austria, fiind acuzat de fapte de coruptie favorizate de fostul presedinte al Ucrainei, Iuscenko.

Intesa Sanpaolo Romania: Ne mentinem si vrem sa intarim prezenta in Romania

Reprezentantii subsidiarei Intesa din Romania au emis ulterior publicarii anuntului grupului un comunicat in care sustin ca grupul isi mentine si vrea sa-si intareasca pozitia in Romania.

In acest scop, se mentioneaza in comunicat, la conducerea bancii a fost numit din 1 martie, un nou presedinte, Marco Capellini, care in ultimii 3 ani a fost director adjunct al subsidiarei Intesa din Serbia.

Capellini a mai condus in perioada 2003-2006 fosta Sanpaolo IMI Bank Romania, care a fuzionat ulterior cu Intesa.

"Grupul Intesa este increzator si puternic dedicat pietei romanesti", spune Capellini in comunicat, aducand ca argument un parteneriat incheiat recent cu Posta Romana, despre care insa nu se stie prea multe si care nu poate intari semnificativ prezenta bancii.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Un cont bancar poate fi folosit in comun de 4 persoane

ING Bank anunta ca titularii de conturi pot sa permita altor trei persoane sa gestioneaze in comun banii, din aplicatia Home Bank. Persoanele imputernicite pot sa-si comande carduri fizice sau virtuale, sa faca plati sau detalii

 



 

Ultimele Comentarii