BANCI | Profil

Idea Bank si-a majorat pierderile la 3,5 milioane euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-11-17 01:59

Banca poloneza Idea Bank si-a majorat pierderile la 15,2 milioane zloti (3,5 milioane euro) la finalul lunii septembrie, de la 9 milioane zloti (2,1 milioane euro) in luna iunie, conform raportului financiar publicat de banca-mama, Getin Holding.

Pierderea in urcare este cauzata de cresterea provizioanelor pentru credite neperformante, in conditiile majorarii volumelor de noi credite acordate.

Cheltuielile operationale (18,9 milioane zloti) au ramas la nivelul trimestrului trecut, ca si veniturile nete (15 milioane zloti), in ciuda cresterii volumelor de credite noi acordate, care in schimb au dus la cresterea provizioanelor la 3,7 milioane zloti, de la numai 1,1 milioane in iunie.

Banca precizeaza ca desi provizioanele au crescut din cauza volumelor mai mari de credite vandute, costul riscului este de 0,7%, comparativ cu 4,3% in 2014.

Banca mentioneaza ca in septembrie a inregistrat volume record de noi credite, in valoare de 20,7 milioane zloti, dintre care 15,3 milioane au fost acordate clientilor retail.

In consecinta, veniturile din dobanzi au crescut la 14,8 milioane zloti in trimestrul trei, fata de 11,6 milioane zloti in trimestrul anterior si 13,5 milioane in primele trei luni.

Cheltuielile cu dobanzile au fost de 7,2 milioane zloti, in usoara scadere fata de 7,4 milioane in trimestrul doi si 8 milioane in primele trei luni. 

Idea Bank are un sold de credite in valoare de 220 milioane zloti, la care se adauga un portofoliu de leasing financiar in valoare de 530 milioane zloti, in timp ce depozitele se ridica la 889 milioane zloti.

Activele bancii au o valoare de 1,193 miliarde zloti (281 milioane euro).

Comentarii

Miorita
Praf
banca in declin. management foarte slab.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Un cont bancar poate fi folosit in comun de 4 persoane

ING Bank anunta ca titularii de conturi pot sa permita altor trei persoane sa gestioneaze in comun banii, din aplicatia Home Bank. Persoanele imputernicite pot sa-si comande carduri fizice sau virtuale, sa faca plati sau detalii

 



 

Ultimele Comentarii