BANCI | Ultima Ora

Fuziunea dintre Patria Bank si Banca Carpatica se amana, din cauza unei decizii judecatoresti

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-01-19 07:16

Procesul de fuziune al Băncii Comerciale Carpatica SA cu Patria Bank SA, care a primit aprobarea prealabilă a BNR încă din data de 29 noiembrie 2016, este în curs de finalizare, anunta banca intr-un comunicat, in care mai mentioneaza urmatoarele:

Procesul este unul complex și implică mai multe planuri: planul comercial, planul operațional, planul juridic și planul de reglementare.

În perioada care s-a scurs de la deciziile favorabile ale Adunărilor Generale ale Acționarilor celor două bănci (în data de 5 octombrie 2016 pentru Banca Comercială Carpatica SA și 8 noiembrie 2016 pentru Patria Bank SA) și aprobării prealabile a Băncii Naționalea Romaniei, s-au parcurs toate etapele comerciale, operaționale și de reglementare, realizarea demersurilor legale privind obținerea aprobării fuziunii de către Tribunalul Municipiului București fiind ultima etapă de îndeplinit.

Am fost informați că în cadrul acestei ultime proceduri, tribunalul a dat în data de 17 ianuarie 2017 un răspuns nefavorabil cererii băncilor de aprobare a fuziunii.

Deși suntem surprinși de această decizie, considerând ca am depus toate eforturile (intern și primind sprijin și expertiză externă) pentru realizarea documentației conform legii, suntem încrezători că în momentul în care vom cunoaște motivele acestei hotărâri, vom identifica în cel mai scurt timp soluțiile potrivite pentru a finaliza această etapă formală a procesului de fuziune și vom realiza fuziunea conform voinței acționariatului celor două bănci.

Anticipăm că această hotărâre neașteptată va determina o amânare de scurtă durată a termenului de finalizare a fuziunii, pentru o dată ulterioară datei anticipate de 1 februarie 2017.

“În ultimele șase luni, cele două bănci au facut eforturi semnificative pentru pregătirea acestei fuziuni și suntem convinși că în noua bancă rezultată în urma fuziunii, vom propune clienților noștri o ofertă atractivă de produse și servicii, iar acționarilor o performanță financiară mult îmbunătățită. Dorim să confirmăm clienților ambelor bănci, că această amânare intervenită în procesul de realizare a fuziunii nu va afecta operațiunile celor două bănci în perioada imediat următoare și că ne vom desfășura activitatea în condiții normale, de soliditate, oferind în continuare clienților servicii conform celor mai bune practici ale pieței bancare“, a declarat Dl. Bogdan Merfea, CEO al Patria Bank și membru al Consiliului de Administrație al Băncii Carpatica.

“Din punct de vedere operațional cele două bănci sunt pregătite să treacă la pasul următor, și anume cel al implementării fuziunii, pe care îl dorim finalizat în cel mai scurt timp pentru a putea concentra ulterior toate eforturile organizației în direcția dezvoltării unui model de afaceri eficient”, a declarat Dl. Valentin Vancea, Director Executiv și COO în cadrul Băncii Comerciale Carpatica.

Toate produsele, serviciile, condiţiile contractuale si condiţiile generale de afaceri aplicabile clienţilor se menţin în forma actuală până la data implementării fuziunii.

În vederea unei informări cât mai bune și transparente cu privire la toate aspectele fuziunii, a fost creată încă din noiembrie anul trecut o pagină web dedicată fuziunii celor două bănci: https://fuziune.patriabank.ro/despre-fuziune. Pe site-ul dedicat, informațiile sunt actualizate în timp real, clienții putând consulta toate detaliile principalelor momente premergătoare fuziunii.

De asemenea, programul Departamentului Relații Clienți Patria Bank a fost extins (de luni până vineri, în intervalul 08:30 – 20:00) până în data de 28 februarie 2017, astfel încât clienții să poată intra în legătură cu banca pentru orice detalii suplimentare și aceștia să fie cât mai puțin afectați de schimbările intervenite.

Despre procesul de fuziune

În primăvara anului 2016, Patria Bank a devenit acţionarul majoritar al Băncii Comerciale Carpatica (BCC), cu o deţinere de peste 64% din acţiunile BCC, aceasta din urmă devenind membră a Grupului Patria Bank care are ca acţionar majoritar fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF).

În urma fuziunii, noua bancă se va concentra pe segmentul de retail, integrând tehnologia pentru a simplifica accesul clienţilor la servicii financiare performante şi va continua să fie un partener solid şi de încredere pentru companiile româneşti mici şi mijlocii, contribuind la dezvoltarea mediului antreprenorial local.

Acţiunile băncii rezultate din fuziune vor continua să fie listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Proiectul de fuziune al Băncii Comerciale Carpatica cu Patria Bank a primit în data de 29 noiembrie 2016 aprobarea prealabilă din partea Băncii Naționale a României, ceea ce a permis demararea formalităților finale de înregistrare a noii bănci și derularea operațiunilor necesare pentru integrarea efectivă.

Despre Grupul Patria Bank

Grupul Patria Bank este deţinut de Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Grupul Patria Bank include Patria Bank, Banca Comercială Carpatica, Patria Credit IFN, SAI Carpatica Asset Management şi SAI Intercapital Invest.

Taguri: refinantare credit  Patria Bank  card euro  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii