BANCI | Cariera

Dan Sandu a fost numit la conducerea Intesa, dupa tentativa nereusita de a deveni presedintele CEC Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-02-28 18:22

Dan Sandu a fost numit la conducerea Intesa Sanpaolo Romania, in locul lui Marco Capellini, a anuntat banca intr-un comunicat.

Sandu a fost propus in toamna anului trecut de Ministerul Finantelor pentru a prelua functia de presedinte al CEC Bank de la Radu Ghetea.

Se pare insa ca BNR nu a aprobat noua echipa de conducere a bancii de stat, in frunte cu Sandu. (vezi aici detalii)

Sandu si-a inceput cariera bancara la BNR in 1990, unde a ajuns chief dealer, iar in 1995 s-a mutat la Citibank, nou-intrata pe piata romaneasca, unde a devenit vicepresedinte. 

In 2006 este recrutat, cu aceeasi functie, de portughezii de la Millennium, care au sosit cu intarziere in tara noastra, de la care pleaca dupa izbucnirea crizei in 2009 si naruirea viitorului bancii portugheze, cumparata in 2015 de OTP Bank.

Sandu a preluat apoi, in 2010, conducerea Nextebank, fosta MKB Romexterra, pe care a incercat initial sa o repozitioneze ca banca specializata in IMM-uri si profesii liberale, dar fara succes, aceasta fiind apoi vanduta in 2014 fondului de investitii EEAF, condus de Horia Manda, si transformata ulterior in Patria Bank.

Ultima functie ocupata de Dan Sandu a fost cea de membru in conducerea Volksbank, pana in primavara lui aprilie 2015, cand banca austriaca a fost preluata de Banca Transilvania.

Intesa, subsidiara grupului italian omonim, este o banca mica in Romania, fiind restructurata recent pentru a se concentra doar pe servicii dedicate firmelor. (vezi aici detalii)

“Dan Sandu este un specialist și un bancher foarte respectat, care va gestiona planurile de creștere ale Intesa Sanpaolo Bank pe piața locală. Planurile noastre pe termen lung în România se concentrează pe dezvoltarea segmentelor Corporate și IMM, strategie care și-a dovedit deja eficiența, generând rezultate pozitive pentru bancă”, a declarat Ignacio Jaquotot, Șeful Diviziei Bănci Subsidiare Internaționale, din cadrul Grupului Intesa Sanpaolo, citat in comunicat.

Poziționarea strategică a Intesa Sanpaolo Bank pe piața locală, ca bancă specializată pe segmentele Corporate și IMM, a contribuit la performanța sa de anul trecut. Astfel, în 2017, banca a înregistrat un venit operațional de 154 de milioane lei și un profit net de 43 de milioane lei, de trei ori mai mare față de 2016, se mai spune in comunicat.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Cariera



Mihaela Lupu preia conducerea UniCredit Bank

Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală și de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023. Numirea ei este detalii

Madalina Teodorescu, numita director retail la BRD

BRD anunță numirea Mădălinei Teodorescu în funcția de Director General Adjunct Retail, începând cu data de 6 martie 2023, sub rezerva aprobării Băncii Naționale a României, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Ea îl va înlocui detalii

Mircea Busuioceanu, in conducerea ARB

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință astăzi, 10 ianuarie 2023, a votat noua componență a Consiliului Director ca urmare a completării unui post vacant de membru, anunta ARB intr-un comunicat, in care adauga: Conducerea detalii

Mihaela Ionita este noul director de resurse umane al ING Bank Romania

Mihaela Ioniță se alătură echipei ING Bank România începând cu data de 1 ianuarie 2023, urmând să preia poziția de Director de Resurse Umane și membru în Comitetul Executiv al băncii, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii