BANCI | Ultima Ora

Cum putem verifica gratuit si rapid firmele in insolventa din tari europene precum Austria, Germania, Olanda, Cehia, Slovenia, Estonia: pe site-ul e-justice.europa.eu

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-07-17 16:03

Firmele romanesti, precum si persoanele fizice, au acum acces rapid, in limba romana, la informațiile gratuite privind companiile si persoanele aflate în insolvență din sase state membre ale Uniunii Europene (Austria, Germania, Olanda, Cehia, Slovenia, Estonia), pe site-ul e-justice.europa.eu, anunta Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Fireste ca si firmele si persoanele din aceste state au, la randul lor, acces la baza de date cu firmele romanesti aflate in insolventa.

Serviciul, disponibil prin intermediul portalului european e-Justice (e-justice.europa.eu), a fost dezvoltat în cadrul unui proiect derulat de Comisia Europeană, în colaborare cu registrele de insolvență din Austria, Republica Cehă, Estonia, Germania, Olanda, România și Slovenia.

România, prin Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), a contribuit la crearea specificațiilor tehnice și la derularea în condiții optime a proiectului, asigurând resursele necesare pentru funcționarea interconectării, se precizeaza intr-un comunicat al ONRC. 

Prin noul serviciu online, cetățenii, oamenii de afaceri, creditorii sau investitorii care doresc să deruleze activităţi economice în Uniunea Europeană, pot consulta și verifica situația partenerilor de afaceri, potențiali și actuali, accesând rapid, printr-un punct unic, informații actualizate în timp real.

Noua funcționalitate a portalului e-Justice permite utilizatorilor obținerea informațiilor gratuite cu privire atât la debitorii persoane juridice, cât și persoane fizice (conform legislațiilor naționale), supuși procedurilor de insolvență, înregistrați în registrele naționale ale statelor participante la proiect.

Serviciul oferă posibilitatea căutării simple după denumirea debitorului sau în funcție de alte criterii, potrivit prevederilor legale în vigoare în materie de insolvență din fiecare stat membru.

În cadrul serviciului, ONRC asigură furnizarea următoarelor informaţii gratuite privind firmele publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă: denumirea debitorului, codul unic de identificare fiscală, numărul de înregistrare din registrul în care este înmatriculat (registrul comerțului, registrul societăților agricole, registrul asociațiilor și fundațiilor etc.), județul, denumirea actului de procedură publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvență, numărul și data actului de procedură, numărul și data dosarului de instanță, instanța, secția, buletinul și data publicării.

Noul serviciu se înscrie în procesul amplu de transformare a portalului e-justice.europa.eu într-un instrument dinamic, util cetățenilor, practicienilor din domeniul juridic, magistraților și mediului de afaceri.

Comisia Europeană se așteaptă ca în scurt timp și alte state membre să se alăture proiectului, unele dintre acestea anunțându-și deja intenția de interconectare.

Linkul site-ului unde puteti accesa respectivele informatii este urmatorul:
https://e-justice.europa.eu/content_interconnected_insolvency_registers_search-246-ro.do

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii