BANCI | Educatie financiara

Cum putem obtine credite pentru afaceri cu o dobanda redusa cu 50%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-11-27 11:06

Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM-uri), asociatiile individuale sau persoanele fizice autorizate pot obtine de la bancile romanesti credite pentru capitalul de lucru si pentru investitii cu dobanda mai mica decat cea standard, mai exact subventionata cu 50%, in cadrul unui program european tip ajutor de minims, denumit JEREMIE, administrat de catre Fondul European de Investitii (FEI).

Una dintre bancile care acorda astfel de imprumuturi este CEC Bank. Banca a semnat in acest an cu FEI un acord de finantare si garantare cu partajarea riscurilor, in cadrul initiativei JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises).

Finantarile se vor acorda in conditii extrem de avantajoase, pentru realizarea de investitii si pentru finantarea capitalului de lucru a IMM-urilor, inclusiv a intreprinderilor individuale, asociatiilor familiale, persoanelor fizice autorizate. Valoarea totala disponibila pentru noile imprumuturi este de 10 milioane euro, in echivalent lei, contributia fiecareia dintre institutii fiind de 50% din valoarea finantarilor acordate.

"Acordul de finantare si garantare semnat cu Fondul European de Investitii in cadrul initiativei JEREMIE reprezinta o reconfirmare a strategiei CEC Bank de sustinere a IMM-urilor. Suntem convinsi ca astfel de instrumente financiare raspund nevoilor actuale de finantare ale clientilor, care vor beneficia astfel de conditii de pret avantajoase si garantii flexibile. In plus, clientii vor dispune de consultanta profesionista pentru finantarea investitiilor si a capitalului de lucru, prin intermediul Birourilor de consiliere dedicate IMM-urilor si sprijinirii proiectelor de accesare a fondurilor europene din fiecare judet", a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.

Comentand asupra noului acord, domnul Hubert Cottogni, Head of Mandate Management FEI a declarat: ”Extindem dezvoltarea ajutorului financiar pentru IMM-urile din Romania prin adaugarea unei banci romanesti importante la schema noastra de imprumuturi accesibile. In cadrul initiativei JEREMIE noi eliminam obstacolele traditionale pentru banca si IMM-uri si oferim fiecarei parti implicate solutiile necesare pentru a mentine un flux puternic de finantare pentru dezvoltarea afacerii”.

Caracteristicile creditelor JEREMIE

Destinatia creditului:
- realizarea de investitii in active corporale si/sau active necorporale, in conditiile initiativei JEREMIE, cu precizarea ca se poate finanta si achizitia de terenuri pana la maximum 10% din valoarea fiecarui credit de investitii.

Clienti eligibili: Intreprinderile micro, mici si medii definite conform directivei 2003/361/EC, respectiv conform Legii 346/2004:
- intreprindere mijlocie/medie este definita ca o intreprindere care angajeaza mai putin de 250 de persoane si a carei cifra de afaceri anuala neta nu depaseste 50 milioane EUR sau ale carei active totale anuale nu depasesc 43 milioane EUR;
- intreprindere mica este definita ca o intreprindere care angajeaza mai putin de 50 de persoane si a carei cifra de afaceri anuala neta si/sau active totale anuale nu depasesc 10 milioane EUR;
- microintreprindere este definita ca o intreprindere care angajeaza mai putin de 10 persoane si a carei cifra de afaceri anuala neta si/sau active totale anuale nu depasesc 2 milioane EUR.

Perioada de creditare: intre 12 luni si 120 luni, fara ca maturitatea creditului sa depaseasca data de 31.12.2025.

Perioada de gratie: maximum 24 luni, dar nu mai mult de 1/3 din perioada totala de creditare.

Valoarea creditului: maximum 85% din valoarea proiectului, pana la maximum 700.000 EURO (in echivalent lei la cursul de 4,348 lei/euro).

Contributie proprie: minimum 15% din valoarea proiectului.

Valuta: LEI.

Costuri:
- Dobanda: ROBOR 6M + marja intre 2.75% p.a. si 6% p.a., aplicabila la 50% din valoarea creditului.
- Comisioane reduse fata de standard.

Garantii: garantii sau mix de garantii dintre cele acceptate de Banca, exceptand garantia acordata de fondurile de garantare/Eximbank.

Rambursarea creditului:
- rambursarea se face de regula lunar, insa in cazuri justificate, scadentele pot fi stabilite, de comun acord cu clientul, lunar, trimestrial sau semestrial, in functie de specificul activitatii fiecarui client.

Programul intra sub incidenta regulii privind ajutoarele de minimis.

Avantajele creditelor JEREMIE

Costuri avantajoase

Obtinerea finantarilor in lei, fara asumarea de catre client a riscului valutar

Accesul facil la finantari pe termen lung, de pana la 120 luni

Posibilitatea optarii pentru o perioada de gratie de pana la 24 luni

Asistenta gratuita si de specialitate in orice unitate teritoriala, precum si in cadrul Birourilor de consiliere clienti dedicate IMM-urilor si sprijinirii proiectelor de accesare fonduri europene din fiecare judet

Vizualizarea situatiei financiare se poate realiza utilizand serviciile de Internet-Banking asigurate de banca

Comentarii

Vladoianu Cristian
Acordare credit JEREMIE
Am intrep.individuala in domeniul transporturi rutiere de marfa, platitor tva fara probleme bancare. Pot beneficia de un împrumut pentru achiziția unei semiremorci?



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii