BANCI | Educatie financiara

Cum pot proceda sa fiu scoasa din Biroul de credit?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-01-22 09:41

"Buna ziua.
Sunt inregistrata la Biroul de credit cu o restanta pe care am platit-o. Cum pot proceda sa fiu scoasa ca sa imi pot refinanta creditul de catre alta banca? va multumesc", intreaba o cititoare a site-ului Reclamatiibanci.ro, dedicat educatiei financiare.

Raspuns ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Puteti iesi din baza de date a Biroului de Credit daca banca sau IFN-ul nu v-au informat in prealabil cu privire la acest lucru sau daca raportarea a fost gresita, de exemplu pentru intarzieri de mai putin de 30 de zile.

Au existat o serie de cazuri in care Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a descoperit astfel de erori si a amendat bancile si IFN-urile. (vezi aici detalii)

Asadar, daca raportarea la Biroul de Credit nu a fost corecta, puteti cere bancii sau IFN-ului stergerea datelor.

Insa daca raportarea la Biroul de Credit a fost corecta, chiar daca v-ati platit restanta, inregistarea ramane timp de 4 ani din mmomentul achitarii datoriei.

Conform Biroului de Credit, “stocarea datelor în sistem şi afişarea lor în Raportul de Credit se face pe o perioadă de 4 ani de la data achitării ultimei rate restante sau de la data ultimei actualizări transmise de către participant.”

Asadar, daca aveti peste patru ani de la data achitarii ultimei restante, nu ar mai trebui sa figurati la Biroul de Credit si sa obtineti fara probleme un nou credit.

Atentie! Faptul a figurati la Biroul de Credit nu inseamna ca nu puteti obtine un nou credit. In functie de numarul zilelor de intarziere, valoarea datoriilor si motivele pentru care ati intarziat, bancile pot lua decizia de a va acorda un nou credit.

Puteti verifica la Biroul de Credit daca mai figurati in baza de date. (vedeti aici procedura)

Taguri: Biroul de Credit  BNP Paribas Personal Finance  reclamatie Unicredit  Reclamatiibanci.ro  credite IFN  

Comentarii

Florin Dedu
Bancheri hotzi!
Ne-au pacalit cu oferte aranjate si acumna iau pielea de pe noi si copii nostri!

nastasa ionut
eu
vreau safiu sters in baza de date biroul de credit

cimpean aurelia
birou de credit
Buna ziua, am si eu o problema vizavi de acesta speta, m-am trezit automat raportata in biroul de credite fara sa fiu anuntata in prealabil pt 40 lei. Ce pot sa fac? eu am fost plecata, inainte apucasem sa platesc jumate duin suma care e doar 85 lei pe luna, si trebuia acum cand m-am intors. La ei daca sun gasesc greu ca intre robot sa vad efectiv cat am total de plata, si culmea pana ieri nu au sunat nu m-au anuntat in prelabil si azi dimineata au trimis un mail cu suma de plata. Ce pot sa fac in situatia de fata? nu m-a sunat si nu m-a avertizat nimeni mai ales ca niciodata in istoric se vede nu am avut restanta in biroul de credite. Va rog sa primiti toata consideratia si va multumesc!

Georgiana
Buna seara
Buna seara am si eu o intrebare la dumneavoastra sotul meu a avut o executare el fiind titularul iar eu cooplatitor si ni sa pus poprire,acum eu din acest motiv nu mai pot face imprumut la nicio banca?am omis sa spun ca datoria sa achitat dar am ramas acolo in calculator cred nu stiu prea bine unde dar cert este ca eu am incercat sa fac un imprumut si mau refuzat.ce pot face in cazul acesta .multumesc.

Nicoleta Mirabela clain
Vreau sa fiu ștearsă din biroul de credit nu am baci și mă aflu la birou de credite
Nustu dice sunt an biroul de credit nu ambaci

Alina
stergere Birou Credit
Daca am achitat datoria catre executor in 2012 si el a invartit banii si mi-a achitat creditul restant in rate pana in2016 ..pot sa-l dau in judecata? Eu practic in loc sa dispar din acea baza de date inca figurez acolo. Cine a stabilit ca tb sa mai stai inca 4 ani acolo?? Sunt.diverse situatii care fac oamenii sa nu mai.poata accesa imprumuturi..o spune cineva care a incercat sa ia credit de la peste 5 banci si.pt ca figurez acolo nu pot accesa nimic..indiferent ca le-am explicat ca de fapt escrocul a fost judecatorul executor.

Adrian
Buna ziua
Banca este obligată de fiecare data când vb face raportarea să mă notifice...adică în fiecare lună . mulțumesc

Cornelia Frentescu
raspuns la SMS
Am primit mesaj de la dvs. pentru ,,o plata". Va aduc la cunostinta ca in data de 29-01-2019 , am returnat produsele firmei Welmax, pentru ca erau foarte multe chestiuni indoielnice , iar ei mi-au spus ca imi reziliaza contractul. Aveti aici nr de expediere a coletului , catre firma welmax- Awb;359715284 din 25 ianuarie 2019.

Cornelia Frentescu
reclamatie
As dori sa stiu care este motivul pentru care nu raspundeti la nici un fel de comunicare, ( telefon, SMS, mesaj vocal, e mail, mesaj pe pagina de internet.). Ati promis , prin doamna Avram Rodica , ca, ati rezolvat problema. dar nici dupa sase luni inca nu am nici un raspuns, iar de la TBI sunt sunata zilnic sa imi spuna ca as fi datoare la ei. Iar la sigurul nr de telefon -0731885548- nu mai este chiar nimeni de doua luni???

Constantin andreea
Buletin
Sa nu mai apar in birou de credit

Constantin andreea
Buletin
Sa nu mai apar in birou de credit



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii