BANCI | Analiza

Crestere spectaculoasa a numarului si valorii platilor cu cardul

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-08-16 23:45

Numarul platilor cu cardurile de debit emise de bancile romanesti a crescut spectaculos in trimestrul doi din acest an, pe fondul avansului puternic al salariilor si consumului, care au condus la o rata anuala neasteptata, de 6%, a PIB-ului Romaniei, cea mai ridicata din ultimii opt ani si cea mai mare din Uniunea Europeana. 

Astfel, numarul tranzactiilor de plata cu carduri de debit a fost de 73 milioane in trimestrul doi din acest an, comparativ cu doar 66 milioane in trimestrul precedent si numai 57 milioane in trimestrul doi din 2015, arata statisticile BNR publicate astazi.

Numarul tranzactiilor la POS-uri a crescut la 66 milioane, cu 5 milioane mai multe decat in T1, cand au fost doar 61 milioane, si cu 13 milioane mai multe decat in T2 2015, cand au fost doar 53 milioane.

Cresterea spectaculoasa a platilor cumparaturilor cu cardul a fost stimulata si de avansul important al POS-urilor, care au ajuns la 148.797 de unitati in iunie, cu 4200 mai multe decat in martie si cu 13.158 de unitati mai multe decat in iunie 2015.

Valoarea tranzactiilor cu cardurile de debit a avansat cu un miliard de lei in trimestrul doi, la 9,6 miliarde lei, fata de 8,6 miliarde in primul trimestru al anului si 7,7 miliarde in trimestrul doi al anului trecut.

Si volumul retragerilor de numerar la ATM-uri a crescut cu 3,6 miliarde lei, la 36,777 miliarde lei in T2, de la 33,142 miliarde lei in trimestrul precedent si doar 32,041 miliarde lei in trimestrul doi din 2015.

Cresterea numarului si valorii platilor cu cardul a condus si la cresterea atat a numarului total de carduri in circulatie, cat si a numarului de carduri active, mai arata statisticile BNR.

Vezi in CLUBUL BANCHERILOR statisticile complete privind piata cardurilor in T2 2016

Taguri: statistici BNR  comision POS  Vodafone  carduri de credit  carduri de debit  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii