BANCI | Profil

Cine sunt recuperatorii de credite care au preluat contractele Volksbank si cum se comporta cu datornicii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-10-15 03:32

"Am aflat stupefiat ca imprumutul meu luat de la Volksbank a ajuns la o firma de recuperare creante, iar acum trebuie sa negociez cu aceasta plata creditului. Este legal ce se intampla? Ce pot face in aceasta situatie", ne intreaba un cititor.

Este legal, intrucat bancile pot vinde creditele neperformante firmelor de recuperare creante, conform prevederilor legale. Asa s-a intamplat si la Volksabnk, care a anuntat recent finalizarea tranzactiei prin care a vandut un pachet de 3.500 de credite ipotecare neperformante in valoare totala de 495 milioane euro unui consortiu  format din Deutsche Bank, AnaCap Financial Partners LLP, H.I.G Capital International Advisers și APS Holding SE.

Cea mai mare parte a respectivelor credite neperformante urmeaza sa fie administrate de catre firma de recuperare creante APS - Asset Portfolio Servicing Romania, cu adresa in Calea Floreasca nr.246C, Sky Tower, etaj 11-12, Bucuresti, pe care o puteti contacta la telefonul 0215 272 727, sau pe net la www.aps-ro.ro.

Firma are si doua linii destinate debitorilor: 021 527 2770 pentru persoane fizice si 021 527 760 pentru firme.

Firma face parte din grupul APS Holding din Cehia, cu sediul principal in Praga si sucursale in Polonia, Slovacia si Ungaria, in Romania fiind prezenta de la finalul lui 2007, insa abia acum devenind cunoscuta, in urma acestei tranzactii importante cu Volksbank.

Sa vedem ce spun, pentru Bancherul.ro, reprezentantii companiei APS, mai exact directorul de marketing, Cristian Dusmanescu, cu privire la modul in care firma abordeaza clientii si conditiile in care se recupereaza datoriile.

El precizeaza ca valoarea totala a portofoliilor de creante administrate de APS Romania se ridica la peste 2 miliarde de euro.

In privinta creditelor Volksbank, portofoliul se imparte in aproximativ 75% debitori persoane fizice si 25% debitori persoane juridice.

O parte din respectivele credite au fost cumparate de la Volksbank, intrucat APS a facut parte din consortiul care a preluat pachetul de neperformante ale bancii, insa firma ofera si servicii de recuperare pentru restul creditelor achizitionate de ceilalti investitori.

Cum se administreaza creditele cumparate de la Volksbank 

Reprezentantul APS precizeaza ca notificarea clientilor Volksbank cu privire la transferul creditelro de la banca la firma de recuperare a fost efectuata, iar procedurile de recuperare sunt deja in desfasurare.

Ce inseamna acest lucru? Ca cei care au avut restante de peste 90 de zile la rambursarea creditelor catre Voksbank iar banca a decis sa vanda respectivele credite catre firma de recuperare creante, de acum inainte nu vor mai avea treaba cu banca, ci doar cu firma de recuperare creante. Doar cu aceasta vor negocia termenii de achitare a datoriilor.

"In privinta recuperarii creantelor debitorilor persoane fizice (si nu numai) politica noastra este de a recupera pe cat posibil in urma actiunilor amiabile", spune Cristian Dusmanescu, precizand ca se ajunge doar in ultima instanta la executarea silita si poprirea conturilor, prin intermediul executorilor judecatoresti.

El spune ca debitorii pot  beneficia si de anumite discounturi din valoarea totala a datoriei, in functie de specificul fiecarei situatii.

"Atunci cand suntem contactati de debitori cu diverse probleme sociale (pe care le pot demonstra), noi sarim in ajutorul acestora, oferindu-le discounturi sau conditii aparte pentru returnarea datoriei", spune reprezentantul APS.

"Debitorii, in momentul primirii unei notificari din partea noastra, ar fi indicat sa ne contacteze, deoarece astfel demonstreaza ca sunt de buna credinta si au toate sansele sa fie intampinati cu un angajament care sa tina cont de particularitatile situatiei lor", adauga el.

Comentarii

serban
ALINA CORINA SAVIN
APS ROMANIA SI APS HOLDING AU ALES SA LUCREZE CU SCPA SAVIN SI ASOCIATII INTRUCAT ALINA CORINA SAVIN SE LAUDA CU INFLUENTA SA LA DIICOT SI A PROMIS SA II PROTEJEZE PE CEI DE LA APS FATA DE DIICOT, OBTURAND ASTFEL LEGEA PENALA.

mihai caramfil
ALINA CORINA SAVIN
DESPRE SPECIALISTII IN OFF-SHORE O RUTA CU FINAL SIGUR:APS ROMANIA SI APS HOLDING AU ALES SA LUCREZE CU SCPA SAVIN SI ASOCIATII INTRUCAT ALINA CORINA SAVIN SE LAUDA CU INFLUENTA SA LA DIICOT(EA AFIRMA CA II CONSILIAZA PE CEI DE LA ECONOMIC SI DIICOT) SI A PROMIS SA II PROTEJEZE PE CEI DE LA APS FATA DE DIICOT, OBTURAND ASTFEL LEGEA PENALA. ALINA CORINA SAVIN ESTE MANA FOLOSITA DE SERBAN POP LA SANTAJ, LA OBTINERE DE MILIOANE DE EURO, LA SEDII DE AVOCAT IN PRIMAVERII, LA SCHIMBAT MASINI DE LUX DIN PLICTISEALA IN FIECARE SEZON ETC INCRENGATURA ESTE MAI MARE PENTRU CA ORDINARII ASTIA SE FOLOSESC DE CATIVA PROCURORI SI OAMENI DIN SERVICII PENTRU A PUNE PRESIUNE PE CEI CARE NU CEDEAZA SANTAJULUI SI PENTRU A PROMITE PROTECTIE CELOR PE CARE II CONSILIAZA

Rose Marie Anca Motriuc
Achitare datorie
Am platit datoria doar ca ñu am nici o cofirmare ca am terminat si nu mai sunt datoare ,am sunat dar nu imi raspunde nimeni,cum pot se procedeaza la sfirsit pt ami confirma lichidarea datorieiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilMobile Banking-ul Unicredit a avut iar probleme de functionare

Aplicatia de mobile banking a Unicredit a avut si astazi probleme de functionare, pe parcursul catorva ore, cand clientii nu au putut-o accesa pentru a-si verifica situatia contului si a efectua diverse operatiuni bancare. Banca a anuntat problema intr-o postare pe pagina sa Facebook, pe detalii

CEC Bank acorda credite romanilor din strainatate care vor sa se intoarca in tara pentru a-si deschide o afacere

CEC Bank lanseaza Creditul RO-Patriot CENTENAR, destinat romanilor din strainatate care doresc sa se intoarca in tara pentru a demara un proiect de afaceri si a sustine, astfel, economia Romaniei, anunta banca intr-un comunicat, in care mai mentioneaza: Conform datelor oficiale, peste detalii

Unicredit le-a luat clientilor de doua ori rata la credite

Unicredit le-a luat clientilor cu credite de consum de doua ori rata lunara, din cauza unei erori la optiunea direct debit din sistemul informatic al bancii. Problema a fost sesizata ieri de clienti, care s-au plans ca banca nu i-a anuntat in timp util despre aparitia acestei erori: detalii

CEC Bank a primit 500 de cereri de credite pentru studii prin programul Investeste in tine

In doar doua saptamani de la demararea Programului INVESTESTE IN TINE, CEC Bank a primit prin unitatile sale teritoriale peste 500 de solicitari de finantare din partea potentialilor clienti, numarul acestora fiind in continua crestere, anunta banca intr-un comunicat, in care mai detalii

Ultimele Comentarii