RECLAMATII BANCI | Educatie financiara

Ce pot sa fac daca banca mi-a respins cererea de amanare a ratelor, pentru ca am restante la credit?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-09-02 13:47

"Stimate Domnule Coman,

Pe scurt:

1. Mi-a fost respinsa cererea pe motivul ca am intarziat cateva zile plata.

2. Definitia restantei cf ABE este clar ca nu am nicio sansa in fata BRD. Desi deocamdata au evitat sa mi trimita scris care a fost motivul pt care au refuzat cererea. Mi au spus doar telefonic si i am somat sa mi trimta scris, tipul cu care am vorbit era un romantic care imi vorbea de DEX cand l am intrebat de definitia restantei:) Asadar ei nu au raspuns scris pt ca inca nu au ajuns la definitia data de dvs:)) inca cauta…

3. Este clar acum ticalosia celor de la Guvern care au urmarit in cardasie cu bancile sa fie cat mai putini cei care beneficiaza de aceasta amanare, mai ales pe prima casa unde nu se capitalizeaza ratele!

4. Inteleg ca sunteti jurnalist si atunci va adresez urmatoarea intrebare: care ar putea for God’s sake sa fie rationamentul Guvernului care legifereaza iata prin OUG sa impuna nicio o restanta in conditiile in care se presupune ca voia sa ajute( 🙂 ) tocmai pe cei care erau cei mai vulnerabili din punct de vedere social? Pare la o prima vedere contradictoriu…

5. Si totusi vedeti vreo portita in a contracara banca? Poate lipsa definitiei restantei in contractul de credit?", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro

Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Cu privire la prima intrebare a dumneavoastra, privind contradictia dintre intentia Guvernului de a-i ajuta pe cei vulnerabili social si restrictia privind restantele la credit, cred ca este doar un dezacord aparent, intrucat restantele nu au legatura doar cu cei vulnerabili social, ci si cu disciplina in plata ratelor.

Nu doar cei saraci pot avea restante la credite, ci si cei cu bani, daca nu sunt suficient de atenti cu achitarea datoriilor.

Pe de alta parte, aveti dreptate: cresterea dobanzilor si implicit a ratelor afecteaza in principal categoriile sociale defavorizate, iar educatia financiara si relatia deficitara client-banca pot cauza mai multe restante.

De aceea, ceea ce trebuie sa stim este ca atunci cand anticipam ca vom avea probleme financiare, suferim un accident sau ajungem intr-o situatie neprevazuta trebuie sa luam imediat legatura cu banca, pentru a gasi o solutie de evitare a restantelor: perioada de gratie la plata ratelor, reducerea valorii acestora, modificarea dobanzii/comisioanelor, restructurarea creditului etc.

In concluzie, daca Guvernul ar fi vrut o protectie sociala mai larga a categoriilor sociale defavorizate, ar fi putut stabili conditii privind restantele asemanatoare cu cele din OUG 37/2020, care permitea amanarea ratelor chiar daca aveai restante cauzate de pandemia coronavirusului (dupa declararea starii de urgenta) sau daca le achitai pe cele mai vechi.

Adadar, da, poate ca aveti dreptate cu privire la aceasta problema.

Cat despre existenta unei portite (gasirea unei chichite) pentru amanarea ratelor la credit, precum lipsa definitiei restantei in contractul de credit, cred ca e cam trasa de par aceasta varianta, intrucat se intelege de la sine ce inseamna o restanta.

O alternativa viabila, insa, dupa cum am spus si mai sus, este gasirea, impreuna cu banca, a unei solutii pentru evitarea restantelor.

Vezi aici raspunsul integral

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici si te ajutam!

Taguri: BRD Groupe Societe Generale  credite ipotecare  credite de consum  reclamatie banca  amanare rate credite  banca  Reclamatiibanci.ro  Educatie financiara  credite nevoi personale  credite imobiliare  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii