BANCI | Stirea Zilei

Carpatica fuzioneaza cu Nextebank, controlata de fondul Axxess Capital al lui Horia Manda

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-11-17 13:54

Banca Comerciala Carpatica a convocat Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor pentru data de 19 decembrie cu scopul aprobarii fuziunii prin absorbtie a Nextebank, o banca preluata la inceputul acestui an de catre fondul de investitii EEAF, administrat de Axxess Capital, condus de Horia Manda, care detine si IFN-ul Patria Credit.

Axxess Capital era unul dintre fondurile de investitii despre care se spunea ca este interesat sa investeasca in Banca Carpatica, banca in cautarea unui investitor strategic. Printre potentialii investitori strategici in banca din Sibiu s-ar fi aflat si puternicul fond american de investitii JC Flowers, precum si AnaCap.

In acelasi timp, actionarii Carpatica urmeaza sa aprobe o majorare de capital social cu o valoare de maxim 155 milioane lei prin una sau mai multe emisiuni de actiuni ordinare noi, in legatura cu o posibila acordare de imprumut subordonat de nivel 1 sau nivel 2, care ar putea sa contina caracteristici de convertibilitate in actiuni, conform anuntului privind convocarea AGA.

Iata ce scrie in convocatorul AGA:

“Delegarea catre Directorat a atributiei de majorare de capital social al Bancii cu o valoare de maximum 155.000.000 RON prin una sau mai multe emisiuni de actiuni ordinare noi pe o perioada de 1 an de la data la care delegarea este aprobata de actionari, in legatura cu o posibila acordare de imprumut subordonat de nivel 1 sau 2, care ar putea sa contina caracteristici de convertibilitate in actiuni. Directoratul este imputernicit sa stabileasca toti termenii si conditiile majorarii de capital social in legatura cu respectivul imprumut de capital, cu respectarea prevederilor legale. Aceasta delegare va trebui sa fie reinnoita anual pe toata durata de viata a oricarui imprumut de capital avand caracteristici de convertibilitate in actiuni.”

“Aprobarea termenilor si conditiilor principale ale ofertei ferme revizuite primite de la Nextebank SA la data de 14 noiembrie 2014 pentru fuziunea prin absorbtie de catre Banca Comerciala Carpatica SA si imputernicirea Directoratului pentru intreprinderea tuturor masurilor necesare pentru implementarea fuziunii, astfel cum este descrisa in oferta ferma”.

Actionarul majoritat al Bancii Carpatica este omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, arestat in prima parte a anului pentru fapte de coruptie, motiv pentru care BNR i-a suspendat, la jumătatea lunii martie, dreptul de vot in banca. Ilie Carabulea controlează 41,2898% din capitalul social al Bancii Comerciale Carpatica.

Carabulea şi Marian Mîrzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, au fost arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie, la finele lunii ianuarie, fiind acuzaţi că, în mod fraudulos, în perioada mai - decembrie 2013, au reuşit să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de ASF la societatea de asigurări.

Banca Comercială Carpatica (BCC) este listată la Bursa de Valori Bucureşti, iar ultimul preţ de tranzacţionare a fost de 0,0765 lei/acţiune, cu 0,53% peste cotaţiile de la finalul şedinţei precedente. La această cotaţie, capitalizarea bursieră se apropie de 240 milioane de lei (aproape 55 milioane de euro), cu 30% sub capitalul social al băncii.

Johan Gabriëls, presedintele Carpatica, a anuntat recent, cu ocazia prezentarii rezultatelor financiare la Bursa de Valori Bucuresti: "Am facut progrese importante in directia identificarii de investitori strategici, urmand ca in scurt timp, actionarii bancii sa analizeze si sa decida in acest sens".

"Pana la finele anului, actionarii vor decide asupra optiunilor strategice identificate", se mai arata in comunicatul bancii. (vezi aici detalii)

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii