TEHNOLOGII BANCARE | Ultima Ora

Cardurile prepaid ofera un control mai mare asupra finantelor si sporesc increderea clientilor in banci, arata un studiu

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-09-17 17:57

Clientii considera ca bancile le ofera prea putine informatii despre banii pe care-i au in conturi si pe card si despre tranzactiile pe care le efectueaza, asfel ca nu au un control suficient de mare asupra propriile finante, aceasta fiind si o cauza a neincrederii in banci, dezvaluie un studiu prezentat de MasterCard.

Dorinta de a avea un mai mare control asupra banilor coincide cu lipsa de incredere in banci – doar 54% au declarat ca au incredere in bancile lor si numai 31% au spus ca acestea le ofera suficiente informatii, potrivit unui studiu realizat de Ipsos Mori pentru MasterCard.

MasterCard considera ca un card prepaid le poate oferi un mai mare control asupra finantelor. De fapt, odata ce incep sa foloseasca facilitatile cardurilor prepaid, 77% dintre utilizatori sunt foarte multumiti de acestea.

Oamenii considera, de asemenea, ca un card prepaid ofera mai mult decat posibilitatea de gestionare a banilor: 67% dintre cei care calatoresc cred ca le dau mai multa siguranta atunci cand se deplaseaza in strainatate; iar 70% dintre parintii cu copii cu varste de peste 13 ani sunt de parere ca un card prepaid este o buna modalitate de a-si invata copiii sa-si gestioneze banii.

Cercetarea a aratat ca tot mai multi consumatori cauta sa obtina un control sporit asupra finantelor personale si intampina probleme care ar putea fi rezolvate prin cardurile prepaid.

Studiul realizat in randul a 2400 de persoane din sase tari a aratat ca 77% dintre acestia isi verifica in mod regulat soldul curent al contului si 79% stiu cu exactitate ce limite au pe cardul de credit.

De asemenea, intr-o perioada in care cele mai multe email-uri sunt nesolicitate si o buna parte a corespondentei este nedorita, mail-urile care au legatura cu banii reprezinta exceptia: 66% dintre europeni citesc majoritatea mesajelor pe care le primesc de la banca lor sau de la institutia emitenta a cardului.

In plus, cercetarea a aratat ca multi oameni continua sa foloseasca tehnica invechita a pastrarii banilor “la saltea”, ca o modalitate de economisire a banilor cash, pentru zile grele – in ciuda faptului ca 64% prefera sa faca plati cu cardul.

Desi unii consumatori se simt, astfel, in siguranta, metode precum cardul prepaid sunt mult mai sigure pentru a economisi si urmari banii. Acestia pot fi usor accesati atunci cand este necesar, fara a fi nevoie de o vizita la o sucursala bancara, avand in vedere ca numai 35% dintre noi fac astfel de vizite cu regularitate.

Cardurile prepaid au fost create pentru a oferi oamenilor un alt instrument cu ajutorul caruia sa isi poata urmari mai bine finantele personale. Acestea se dovedesc indispensabile celor care le utilizeaza – 69% cred ca ii pot ajuta sa controleze cheltuielile, iar 73% considera chiar ca i-ar putea ajuta sa nu se indatoreze. Femeile sunt mai preocupate de banii lor – 83% dintre ele isi urmaresc finantele. Datele arata ca activitatile de comunicare adresate femeilor ar fi foarte bine primite, in special in Ungaria si Polonia”, a declarat Carlo Enrico, Presedintele Diviziei Europei de Est si Centrale, MasterCard.

Cercetarea, care a fost realizata in Belgia, Ungaria, Olanda, Polonia, Spania si Turcia, prezinta situatiile in care consumatorii isi dau seama de beneficiile cardurilor prepaid:

• Parinti: “Intotdeaua ii spunem fiului nostru ca nu este nevoie sa isi cheltuiasca toti banii deodata. Ne-ar placea ca el sa gandeasca in perspectiva si sa inteleaga ca este posibil sa aiba nevoie de ei pentru altceva, in viitor”, spune Máté, Ungaria

• Persoane care calatoresc: “Daca merg in strainatate, imi pun banii pe un card prepaid pentru ca imi ofera posibilitatea de a avea o rezerva, fara sa fiu nevoita sa am cash la mine”, spune Emma, Belgia

• Bani la saltea: “Cardul prepaid ne ajuta pentru ca nu poti sa cheltuiesti mai mult decat iti propui. A fost o perioada in care cheltuiam fara sa ne gandim, drept urmare nu reuseam sa economisim nimic. Banii pe care ii pun pe cardul prepaid, ii impart pe 30 de zile”, spune Mark, Polonia.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii