BANCI | Ultima Ora

Candidatii pentru noua conducere a BNR, audiati marti in Parlament (actualizat cu propunerile partidelor)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-07-01 11:01

Candidatii pentru noua conducere a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) vor fi audiati mari de comisiile reunite de buget, finante si banci ale Parlamentului.

Guvernatorul BNR inca din 1990, Mugur Isarescu, este sustinut pentru un nou mandat de cinci ani la conducerea bancii nationale de coalitia majoritara in Parlament, PSD-ALDE, dupa ce fostul sef al PSD, Liviu Dragnea, care voia sa-l schimbe pe Isarescu, ca parte a unui asalt dur, anti-european, nationalist si populist impotriva BNR, sistemului bancar si a multinationalelor, a ajuns la inchisoare pentru fapte de coruptie, iar sefia PSD a fost preluata de o aripa moderata a partidului, condusa de premierul Viorica Dancila.

Si prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, are sprijinul PSD pentru a ramane in Consiliul de Administratie al bancii nationale, format din noua membri.

Un alt viceguvernator ajuns la BNR cu sustinerea PSD, Liviu Voinea, fost ministru al Bugetului in guvernul Ponta, a fost numit recent de banca nationala reprezentant la Fondul Monetar International (FMI), iar inlocuitorul acestuia inca nu este cunoscut.

Al doilea viceguvernator al BNR, Eugen Nicolaescu, este reprezentantul PNL, partid care se pare ca-l va propune in conducerea BNR pe presedintele Consiliului Fiscal si economist-sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru.

Unul dintre cei cinci membri cu functii ne-executive in Consiliul de Administratie la BNR este Agnes Nagy, din partea UDMR, in locul careia acest partid l-a propus oficial pe Csaba Balint, analist macroeconomic la OTP Bank.

Ceilalti patru mebri ai conducerii BNR sunt Gheorghe Gherghina, Marin Dinu, Virgiliu Stoenescu si Daniel Daianu, care a ajuns la BNR sustinut tot de PSD.

In actuala configuratie a Parlamentului, noul partid USR va trimite si el un reprezentat in conducerea BNR, in persoana lui Cristian Popa, director de investitii la firma de administrare a pensiilor private NN Pensii.

ACTUALIZARE

Premierul Viorica Dancila a declarat astazi ca propunerile PSD pentru conducerea BNR sunt actualul guvernator Mugur Isarescu, actualul prim-viceguvernator, Florin Georgescu, si Leonardo Badea, in prezent presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Leonardo Badea ar putea astfel sa-l inlocuiasca pe Liviu Voinea in functia de viceguvernator al BNR. Pentru aceeasi functie candideaza si Ionut Dumitru, insa acesta nu are sprijinul politic necesar pentru a fi votat.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca-i va sustine pentru noi mandate la BNR pe viceguvernatorul Eugen Nicolaescu si pe Virgiliu Stoenescu, membru in Consiliul de Administratie al BNR.

Asadar, cea mai probabila noua componenta a conducerii BNR este urmatoarea:

Guvernator - Mugur Isarescu
Prim-viceguvernator - Florin Georgescu
Viceguvernator - Eugen Nicolaescu
Viceguvernator - Leonardo Badea (in locul lui Liviu Voinea)
Membru - Marin Dinu
Membru - Cristian Popa (in locul lui Daniel Daianu)
Membru - Gheorghe Gherghina
Membru - Csaba Balint (in locul lui Agnes Nagy)
Membru - Virgiliu Stoenescu

Alti candidati pentru o functie de membru in CA al BNR sunt Dan-Radu Rusanu, fost presedinte al ASF, Ion-Horia Neamtu si Aura Socol, profesori la ASE. 

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii