ASIGURARI | Cariera

Calin Rangu va conduce noul Institut de Studii Financiare (ISF) din cadrul ASF

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-08-15 10:26

Calin Rangu, 47 de ani, a fost numit directorul Institutului de Studii Financiare (ISF), înființat prin fuziunea dintre Fundaţia Institutul de Management în Asigurări şi Fundaţia Institutul de Asigurări, organizatie care si-a început oficial activitatea in 13 august 2015, anunta Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Rangu a fost, din noiembrie 2014, presedintele fostului Institut de Management in Asigurari. El ocupa, in acelasi timp, si functia de director al directiei Protectia Consumatorilor din cadrul ASF, incepand din ianuarie 2015.

Rangu a venit la ASF dupa o experienta indelungata in piata bancara. Absolvent al Facultatii de Electronica si Telecomunicatii a Universitatii Politehnice Bucuresti, in 1992, el si-a inceput cariera bancara la BNR, in 1994, ca director de comunicare, iar in 1998 a devenit director IT.

In ianuarie 2000 a trecut in sectorul privat, la fosta Banca Agricola, pentru a-i pregati sistemele IT in vederea privatizarii. Dupa preluarea fostei banci de stat de catre Raiffeisen Bank, Rangu a ramas seful IT la banca austriaca aproape 7 ani, pana in septembrie 2007.

Ulterior, Rangu a fost vice-presedinte la Raiffeisen Informatik Vienna, timp de doi ani, pana in aprilie 2010, cand a parasit grupul Raiffeisen, dupa care s-a mutat la Institutul Bancar Roman (IBR) si alte firme private, inainte de a veni la ASF.

ASF mai mentioneaza urmatoarele despre noul Institut de Studii Financiare (ISF):

"Noua entitate dedicată pregătirii profesionale - cu precădere în sectorul serviciilor financiare nebancare - are ca fondator Autoritatea de Supraveghere Financiară și este susținută de asociaţii reprezentative din domeniu, în calitate de membri: Uniunea Naţională a Societăţior de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR), Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare din România (UNSAR), Asociaţia de Drept a Asigurătorilor din România (ADAR) şi Asociaţia Română de Actuariat (ARA), fiind în curs de înscriere și alte asociații profesionale ale pieței financiare nebancare.

Misiunea ISF este să sprijine dezvoltarea organizaţiilor, instituţiilor şi persoanelor care îşi desfăşoară activitatea sau care intenţionează să activeze în domeniul asigurărilor, pensiilor private şi investiţiilor financiare, al activităţilor conexe sau similare cu aceste activităţi, precum şi al managementului riscului, al managementului resurselor umane şi al managementului organizaţiei.

Printre principalele direcții de acțiune ale institutului se numără asigurarea pregătirii, perfecţionării şi specializării profesionale a persoanelor care lucrează în domeniul serviciilor financiare, acordarea de atestate profesionale, elaborarea de standarde ocupaționale și sisteme de evaluare bazate pe competențe, realizarea de studii şi cercetări în domeniul serviciilor financiare nebancare, editarea de publicații de specialitate, elaborarea de propuneri de norme tehnice şi principii profesionale aplicabile în domeniul financiar nebancar, precum și organizarea de activităţi de informare și educare în domeniul financiar, la nivel naţional şi internaţional.

Activitatea ISF se va desfășura în cadrul unor centre axate pe funcții specifice, precum:

-Centrul de training programe financiare şi programe soft skills;
- Centrul de dezvoltare şi promovare programe, organizare, marketing şi reprezentare zonală;
- Centrul de cercetare, studii şi programe internaţionale;
- Centrul de evaluare şi examinare.

Conducerea şi administrarea ISF vor fi asigurate de un Consiliu Director compus din cel puţin 5 membri, cu un mandat de 4 ani, iar conducerea şi coordonarea activităţii curente vor intra în responsabilitatea unui director general. Structura ISF include și un Consiliu Științific, cu caracter consultativ, ce are rolul de a asigura un înalt nivel de calitate a programelor de formare profesională și a acțiunilor ISF prin analizarea, dezbaterea și avizarea programelor ISF, facilitarea accesului la cele mai bune practici, precum și consilierea privind parteneriatele și colaborările.

Pe termen lung, ISF îşi propune alinierea activităţii la cerinţele europene, trecerea de la acumularea de cunoștințe la acumularea și evaluarea de competențe, furnizarea de programe de formare profesională pentru domeniul financiar nebancar adaptate noilor procese organizaţionale, determinate de cerinţele legislative, de dinamica pieţei și a cadrului european, contribuind la maturizarea pieţei financiare nebancare din România, la crearea capacităţii acesteia de a face faţă concurenţei induse de globalizare sau efectelor crizelor economice.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Cariera



Mihaela Lupu preia conducerea UniCredit Bank

Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală și de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023. Numirea ei este detalii

Madalina Teodorescu, numita director retail la BRD

BRD anunță numirea Mădălinei Teodorescu în funcția de Director General Adjunct Retail, începând cu data de 6 martie 2023, sub rezerva aprobării Băncii Naționale a României, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Ea îl va înlocui detalii

Mircea Busuioceanu, in conducerea ARB

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință astăzi, 10 ianuarie 2023, a votat noua componență a Consiliului Director ca urmare a completării unui post vacant de membru, anunta ARB intr-un comunicat, in care adauga: Conducerea detalii

Mihaela Ionita este noul director de resurse umane al ING Bank Romania

Mihaela Ioniță se alătură echipei ING Bank România începând cu data de 1 ianuarie 2023, urmând să preia poziția de Director de Resurse Umane și membru în Comitetul Executiv al băncii, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii