BANCI | Cariera

BNR angajeaza un pluton de 12 inspectori fara experienta pentru a verifica bancile si IFN-urile

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-12-18 22:28

Dupa ce seful supravegherii bancilor, Nicolae Cinteza, s-a tot plans in ultimul timp ca bancile l-au cam pacalit cu evaluarea activelor si constituirea provizioanelor pentru credite neperformante, Mugur Isarescu pare-se ca s-a decis sa-i aduca o armata de inspectori, 12 la numar, cu care sa sperie bancherii neascultatori. Va fi un pluton de tineri mercenari, adusi direct din bancile facultatilor, dupa cum rezulta din anuntul de angajare.

Pentru ca nu ai nevoie de niciun fel de experienta in domeniul bancar, iti trebuie doar o diploma de licenta de la o facultate economica, cunostinte in econometrie, sa stii sa lucrezi pe calculator si limba engleza pentru a ajunge inspector bancar la BNR, adica unul dintre cei care inspecteaza bancile.

BNR organizeaza concurs pentru ocuparea a nouă posturi de  inspector, cu contract de muncă pe durată nedeterminată, la Direcţia Supraveghere, Serviciul inspecţie. Termen limită pentru înscriere: 12 ianuarie 2015.

Ce face un inspector BNR?

“Participă la pregătirea, desfăşurarea şi finalizarea acţiunilor de inspecţie la faţa locului în baza programului de inspecţie anuală stabilit de conducerea Băncii Naţionale a României, la instituţii de credit sau la alte instituţii abilitate prin lege să desfăşoare activităţi bancare, având drept sarcini, fără a fi limitative, următoarele: încheie rapoarte de supraveghere, conform procedurilor de lucru aprobate de conducerea Băncii Naţionale a României, cu specificarea încadrării aspectelor constatate, în prevederile actelor normative în vigoare şi identifică principalele categorii de risc rezultate din activitatea instituţiei de credit”, scrie in anuntul BNR.

Detalii si modul in care poti aplica pentru acest job poti vedea aici.

BNR mai angajeaza 3 inspectori si pentru IFN-uri, care urmeaza a efectua “acţiuni de inspecţie la faţa locului, în baza obiectivelor din tematicile aprobate potrivit competenţelor stabilite prin reglementările în vigoare, la instituţiile financiare nebancare, instituţiile de plată şi instituţiile emitente de monedă electronică”.

Conditiile de inscriere la concurs sunt identice, la fel si termenul limita, probabil ca difera bibliografia pentru examen.

Detalii si modul in care poti aplica pentru acest job poti vedea aici.

Comentarii

anonim
Dubios
Oare ce rezultate se pot anticipa de la oameni lipsiţi de experienţă?....



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Cariera



Mihaela Lupu preia conducerea UniCredit Bank

Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală și de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023. Numirea ei este detalii

Madalina Teodorescu, numita director retail la BRD

BRD anunță numirea Mădălinei Teodorescu în funcția de Director General Adjunct Retail, începând cu data de 6 martie 2023, sub rezerva aprobării Băncii Naționale a României, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Ea îl va înlocui detalii

Mircea Busuioceanu, in conducerea ARB

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință astăzi, 10 ianuarie 2023, a votat noua componență a Consiliului Director ca urmare a completării unui post vacant de membru, anunta ARB intr-un comunicat, in care adauga: Conducerea detalii

Mihaela Ionita este noul director de resurse umane al ING Bank Romania

Mihaela Ioniță se alătură echipei ING Bank România începând cu data de 1 ianuarie 2023, urmând să preia poziția de Director de Resurse Umane și membru în Comitetul Executiv al băncii, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii