TEHNOLOGII BANCARE | Analiza

Bankingul digital a atins masa critica in UK. Aplicatiile bancare pentru telefoanele mobile sunt tot mai populare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-07-09 22:16

Bankingul digital a atins masa critica in UK, unde 77% dintre britanici utilizeaza cel putin o data pe luna aplicatiile de online sau mobile banking, arata un studiu realizat de British Banking Association. Doar 16% din cei chestionati spun ca nu au folosit niciodata serviciile bancare prin internet sau telefonul mobil. 

Asistam la o revolutie a comportamentului cu privire la modul in care cheltuim, facem plati si ne administram banii. Bancile implementeaza o gama extinsa de noi tehnologii care fac serviciile bancare mai simple si mai flexibile. De exemplu, datele biometrice ar putea face conturile mai sigure si ar putea simplifica masurile de securitate necesare efectuarii tranzactiilor, arata raportul, intitulat It's In Your Hands. (Vezi studiul in Fisiere)

Unitatile bancare din Anglia sunt pline acum de tablete la care clientii sunt indrumati sa realizeze operatiuni bancare online: numai Barclays a instalat 10.000 de tablete la care clientii au efectuat anul trecut 2 milioane de tranzactii.

Saptamanal, in Anglia se realizeaza 14 milioane de tranzactii online si pe telefonul mobil, sumele transferate prin intermediul aplicatiilor pe telefonul mobil ale celor mai mari banci britanice ridicandu-se la 1,7 miliarde lire sterline, in comparatie cu cele 6,4 miliarde de lire transferate prin internet banking.

Aplicatiile bancare descarcate pe telefoanele mobile si pe tablete sunt tot mai populare: numarul aplicatiilor descarcate in acest an a crescut cu 2,3 milioane, la o frecventa de 15.000 de descarcari in fiecare zi.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii