BANCI | Ultima Ora

Bancile grecesti pot fi considerate solvabile timp de maxim 5 zile dupa falimentul Greciei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-06-30 16:01

Băncile grecești ar putea să fie considerate solvabile timp de maxim cinci zile după ce statul grec va intra în incapacitate de plată, a declarat marți Felix Hufeld (foto), președintele Autorității de supervizare bancară din Germania (BaFin) și totodată membru în consiliul de supervizare al Băncii Centrale Europene, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Băncile grecești trebuie să fie considerate solvabile pentru a putea accesa linia de finanțare de urgență (ELA) oferită de BCE pentru băncile grecești.

Întrebat cât timp vor putea fi considerate solvabile băncile grecești, dacă Atena nu va reuși să ramburseze o datorie de 1,6 miliarde de euro către FMI, care ajunge marți la scadență, Felix Hufeld a răspuns că este vorba de maxim cinci zile. 'Este o chestiune de zile. Se poate discuta dacă este vorba de două, trei, patru sau cinci zile', a declarat Felix Hufeld, membru al comitetului BCE care decide cu privire la solvabilitatea băncilor grecești.

De asemenea, Hufeld a avertizat că este greșit să se creadă că Europa ar putea să se spele pe mâini de problemele Greciei dacă țara și băncile sale vor deveni insolvente. 'Dacă declarăm băncile grecești insolvente aceasta nu este sfârșitul poveștii', a subliniat Hufeld, precizând că trebuie menținute o serie de funcții vitale.

Declarațiile lui Felix Hufeld sugerează că BCE nu va considera imediat băncile grecești insolvabile și nu le va tăia accesul la finanțarea de urgență înaintea referendumului de duminică. O eventuală retragere a acestui suport ar declanșa un colaps al băncilor, ceea ce ar împinge și mai mult Grecia spre ieșirea din zona euro.

Ministrul elen de Finanțe Yanis Varoufakis, a confirmat marți că Grecia nu va plăti tranșa de 1,6 miliarde de euro pe care o datorează Fondului Monetar Internațional (FMI), ceea ce înseamnă că Grecia va intra oficial în incapacitate de plată.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii