BANCI | Stirea Zilei

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-09-12 17:22

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor.

Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de lei, echivalentul a aproximativ 50.000 de euro, pe o perioada de 25 de ani.

Clasamentul a fost facut in functie de suma totala de plata la finalul celor 25 de ani.

Au fost analizate atat dobanzile standard, cat si cele cu reducerea pentru cei care incaseaza salariul in contul bancii la care s-au imprumutat.

In calcul a fost inclusa si asigurarea de viata.

Topul creditelor cu cele mai reduse costuri

Creditele ipotecare cu cele mai mici costuri nu sunt neaparat cele cu cele mai scazute dobanzi, pentru ca pe langa acestea exista si diverse comisioane, precum cel de administrare a creditului.

De aceea, cel mai reprezentativ indicator pentru costul unui credit este suma totala de plata la sfarsitul perioadei de plata.

In functie de acest indicator, cea mai mica suma totala de achitat pentru un credit de 250.000 de lei pe 25 de ani este 510.378 de lei, la BT, daca ratele sunt egale pe toata perioada de rambursare.

Majoritatea bancilor prezinta acum in cadrul calculatoarelor de credite si optiunea de rate descrescatoare, nu doar cea de rate egale.

Modificarea a fost facuta dupa ce Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a amendat bancile pentru neinformarea adecvata in privinta alterativelor de rambursare a imprumuturilor, intrucat clientilor le erau prezentate in primul rand varianta cu rate egale, mai accesibila, insa mai costisitoare.

Anterior, putine banci aveau in calculatoarele de pe site-uri ambele optiuni.

De exemplu, plata in rate descrescatoare a creditului BT inseamna la finalul perioadei o suma totala de 437.146 lei, cu 73.232 lei mai putin decat in varianta cu rate descrescatoare.

Dezavantajul ratelor descrescatoare este ca rata lunara este mai mare, astfel ca cei cu venituri mai mici se pot incadra la un credit cu valoare mai redusa.

Dobanzi mai mici cu incasarea veniturilor la banca

Bancile acorda reduceri de aproximativ un punct pentru dobanzile la creditele acordate celor care-si primesc salariul intr-un cont al acestora.

In aceasta situatie, cele mai reduse costuri le gasim la Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Alpha Bank.

Suma totala de plata la cel mai ieftin credit de la BT este, in acest caz, 468.024 lei, in rate egale, cu 42.354 de lei mai putin decat la crediul fara incasarea veniturilor.

Taguri: UniCredit Bank  Patria Bank  credite ipotecare  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  dobanzi credite  banca  dobanzi credite ipotecare  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite imobiliare  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii