BANCI | Stirea Zilei

Banca Transilvania castiga procesul cu ANAF, la prima instanta

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-11-21 23:40

Banca Transilvania a castigat la Curtea de Apel Cluj procesul in care a contestat decizia ANAF de a cere bancii sa plateasca impozit pentru castigul preluarii in conditii avantajoase a bancii austriece Volksbank, la finalul lui 2015. Decizia nu este definitiva, putand fi contestata cu recurs de ANAF.

Judectorii au obligat ANAF sa emita o solutie fiscala individuala prin care sa stabileasca faptul ca tratamentul fiscal al castigului obtinut din preluarea Volksbank este venit neimpozabil.

Iata decizia publicata de Curtea de Apel Cluj:

“Solutia pe scurt: Admite acţiunea formulat de BT SA în contradictoriu cu ANAF şi preşed ANAF, în parte. Anulează decizia de respingere a contestaţiei A-RFC nr. 1332/12.01.2017 emisă de ANAF precum şi Ordinul ANAF nr. 3229/1.11.2016 pentru aprobarea soluţiei fiscale individuale anticipate referitoare la tratamentul fiscal al câştigului în urma unei cumpărări în condiţii avantajoase ce urmează a fi înregistrat de BT în urma fuziunii cu VR SA. Obligă ANAF la emiterea unei soluţii fiscale individuale prin care să se stabilească faptul că tratamentul fiscal al câştigului în urma unei cumpărări în condiţii avantajoase ce urmează a fi înregistrat de BT în urma fuziunii cu VR SA la data efectivă a fuziunii 31.12.2015 presupune considerarea acelui câştig ca venit neimpozabil. Obligă ANAF la cheltuieli de judecată parţiale în sumă de 27.522,2 lei, sens în care reduce cheltuielile privind onorariul avocaţial de la 83756,37 la 20.000 lei. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică din 09 Noiembrie 2017.
Document: Hotarâre  355/2017  09.11.2017”

Banca Transilvania (BT) a cumparat Volksbank la inceputul lui 2015, in conditiile in care banca austriaca era in pragul falimentului, impreuna cu banca-mama din Austria, din cauza creditelor in franci elvetieni (CHF), astfel ca a fost vorba de o asa-numita tranzactie tip “fire sale”, la pret redus, in urma careia banca din Cluj a obtinut un castig important, de 1,650 miliarde lei.

Initial, BT a vrut sa plateasca impozit pe profitul din preluarea Volksbank, dar anul trecut s-a razgandit si a anuntat ANAF printr-o declaratie rectificativa ca nu mai plateste taxe la stat in valoare de 264 milioane lei, dar ANAF nu a fost de acord si a cerut BT sa plateasca impozit.

BT a contestat insa decizia ANAF si iata ca judecatorii i-au dat dreptate in prima instanta, dar s-ar putea ca ANAF sa faca recurs, astfel ca un verdict final ar putea fi dat abia anul viitor. 

Decizia in favoarea sa este binevenita pentru BT, care urmeaza sa anunte in urmatoarele zile o alta tranzactie, privind preluarea Bancpost, de pe urma caruia banca din Cluj ar putea avea de asemenea un castig important, desi nu la nivelul celui rezultat din preluarea Volksbank.

Eurobank, banca-mama din Grecia a Bancpost, a anuntat pierderi de 76 milioane euro din cauza tranzactiei de vanzare a subsidiarei din Romania (vezi aici detalii). 

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii