BANCI | Ultima Ora

Banca Transilvania anunta oferta de conversie in lei a creditelor in franci elvetieni ale clientilor Bancpost, cu un discount de 18%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-05-03 17:21

Banca Transilvania (BT) anunta ca incepand cu luna iulie va oferi unui numar de 2.300 de clienti Bancpost cu credite in franci elvetieni (CHF) o oferta de conversie a acestora in lei, cu un discount (reducere a datoriei) de 18%, mai mic decat cel oferit fostilor clienti ai Volksbank, de 22,5%.

Banca precizeaza insa ca la calcularea ofertei s-a tinut cont de aprecierea leului fata de franc cu 8% in ultimii trei ani.

BT mai mentioneaza ca oferta se adreseaza doar clientilor Bancpost ale caror credite se aflau in bilantul bancii in momentul cumpararii acesteia, asadar nu si clientilor cu credite cesionate de Bancpost in strainatate, la banca-mama din Grecia, Eurobank, pe care BT nu le-a cumparat.

Comunicatul BT

Planul Bancii Transilvania pentru clientii Bancpost care au credite in franci elvetieni

Banca Transilvania, in calitate de proprietar al pachetului majoritar de actiuni (99,15%) la Bancpost, face public planul pentru clientii Bancpost care au imprumuturi in franci elvetieni (CHF) cu garantii imobiliare.

Reducerea este de 18% pentru aproximativ 2.300 de clienti Bancpost cu credite eligibile in franci elvetieni care doresc conversia imprumuturilor din CHF in lei sau euro.

Discountul va fi aplicat la soldul creditului curent prin diminuare de sold.

Varianta de conversie propusa tine cont de evolutia cursului francului elvetian din ultimii ani, avand in vedere aprecierea leului fata de acestacu aproximativ 8% in perioada mai 2015 –aprilie 2018.

Detalii despre oferta Bancii Transilvania:

Oferta este valabila incepand cu luna iulie a.c., urmand ca BT şi Bancpost sa revina pana atunci cu detalii. In prezent, sunt in pregatire aplicatiile IT necesare.

Conversia CHF/leu sau CHF/euro se va realiza la cursul BNR din data semnarii documentatiei la notar.

In cursul lunii iulie a.c., clientii Bancpost eligibili pentru oferta de conversie vor fi contactati pentru invitarea in unitatile Bancpost, la o intalnire cu echipa mixta Banca Transilvania – Bancpost, in cadrul careia vor fi prezentate detaliile ofertei.

Oferta se adreseaza clientilor care au credite in sold la Bancpost şi ale caror contracte faceau parte din portofoliul bancii respective la momentul achizitiei de catre Banca Transilvania a pachetului majoritar de actiuni la Bancpost.

Taguri: BT  Banca Transilvania  

Comentarii

Anca
Banca Romaneasca
Oferta băncii către clienti..... NU IE.... De ce BNR nu-i ia la rost pe cei de la Banca Romaneasca. De ce ANPC nu-i verifica ..... conform ultimei decizii a Comisiei Europene .... bancile care nu au respectat si nu au prevăzut în contractele de credit o informare corectă a clienților privind posibilitatea aprecierii CHF-ului trebuie sa suporte aceste costuri.... mai ales că la momentul respectiv au practicat o publicitate intensivă si le laudă ca cele mai bune credite de pe piata.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii