BANCI | Ultima Ora

Banca Romaneasca si banca Italo-Romena, primele banci care acorda credite pentru IMM-uri garantate de stat prin FNGCIMM

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-04-07 16:39

FNGCIMM SA-IFN anunta ca în baza convențiilor semnate cu Banca Italo-Romena și Banca Românească a acordat primele garanții în cadrul  Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici și mijlocii.

Mai multe solicitări de garanții, pentru firme din Ploiești, București, Giurgiu, Dej, Tulcea și Constanța, se află în faza de analiză și de completare a documentației de credit, CEC Bank fiind cea de-a treia bancă care a transmis solicitări de garantare, precizeaza Fondul.

Finanțatorii care acordă finanțări în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii sunt: Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, ING Bank, Banca Românească, Banca Comercială Carpatica, Intesa Sanpaolo Bank, Alpha Bank, Banca Comercială Romană, Unicredit Țiriac Bank, Piraeus Bank, Bancpost, Leumi Bank, Banca Italo-Romena, Banca Comerciala Feroviară, Volksbank, OTP Bank, Marfin Bank, Nexte Bank, Banca Română de Credite și Investiții.

Programul de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii este un program multianual, de încurajare şi de stimulare a dezvoltării întreprinderilor prin acordarea de linii de credit pentru capital de lucru, de către finanțatori, cu garanție de stat implementat în baza OUG 92/2013.

Liniile de credit au o valoare de maxim 5.000.000 lei/IMM, se acordă pe o perioadă de maxim 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii cu maxim 12 luni și sunt  garantate de către FNGCIMM în procent de maxim 50% din valoarea finanțării, exceptând dobânzile, comisioanele și spezele bancare.
Garanția se acordă la cererea băncii, după aprobarea liniei de credit, cu o rată a dobânzii ROBOR + maxim 3,5/ an, iar prima de garantare datorată de către beneficiar este de 1,99%/an din valoarea garanției aprobate.
Sumele din linia de credit pot fi utilizate numai pentru finanțarea capitalului de lucru, neputând fi utilizate pentru refinanţarea altor credite în derulare ale beneficiarului.


Valoarea plafonului de garantare aprobat pentru Programul de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi întreprinderi mijlocii, este de 2 miliarde lei.

Garanțiile acordate în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici și mijlocii, se alătură celorlalte produse și programe de garantare oferite de FNGCIMM care asigură întreprinzătorilor completarea garanțiilor personale solicitate de bancă în cazul accesării unui credit, facilitând în acest fel obținerea creditului la un cost mai scăzut, fără formalități suplimentare față de cele legate de solicitarea creditului și cu o economie considerabilă de timp, se mai arata in comunicat.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii