ASIGURARI | Ultima Ora

Banca Mondiala face o analiza-diagnostic la nivel inalt a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) care costa 173.040 de dolari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-07-29 17:22

Banca Mondiala face o analiză-diagnostic la nivel înalt pe probleme de reglementare, de supraveghere și de organizare la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), analiza care costa 173.040 de dolari, din care ASF va plati un sfert, diferența fiind o finanțare nerambursabilă acordată de Banca Mondială.

Scopul analizei este ca in final ASF sa aiba "cea mai bună structură și cele mai eficiente procese instituționale", dupa cum au declarat oficialii Bancii Mondiale.

Proiectul de evaluare și analiză se derulează până la data de 28 august 2014, iar rezultatele complete și recomandările experților Băncii Mondiale vor fi disponibile și se vor putea implementa după data de 1 septembrie 2014.

ASF precizeaza intr-un comunicat ca președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu și Directorul de țară pentru România al Băncii Mondiale, Elisabetta Capannelli, au semnat astăzi, 29 iulie 2014, un memorandum în vederea acordării de asistență tehnică pentru transformarea structurii instituționale și organizaționale a ASF.

Obiectivul memorandumului este sprijinirea ASF în următoarele direcții:
- optimizarea arhitecturii organizaționale în linie cu mecanismele potrivite pentru o autoritate de supraveghere financiară multi-sectorială integrată;
- îmbunătățirea cadrului de reglementare simultan cu întărirea mecanismului de supraveghere din cadrul ASF.

Conform memorandumului, o echipă de experți ai Băncii Mondiale va evalua și va oferi recomandări ASF pe mai multe paliere legate de structura organizațională și pentru optimizarea proceselor interne.

Un prim obiectiv este întărirea capacității instituționale integrate și întărirea funcției de supraveghere în cele trei sectoare: asigurări, piață de capital şi pensii private. De asemenea, experții vor analiza funcțiile de suport și arhitectura multi-departamentală și vor face recomandări pentru eficientizare din punct de vedere al costurilor și resurselor alocate.

Analiza va urmări și evaluarea infrastructurii de tehnologie a informației și va examina modalitățile prin care anumite procese pot fi automatizate. Nu în ultimul rând, analiza va identifica zonele de expertiză comună pentru cele trei piețe supravegheate de ASF și va propune abordări de supraveghere integrată și recomandări pentru cadrul de reglementare, astfel încât ASF să poată asigura sustenabil atât dezvoltarea piețelor, cât și menținerea stabilității financiare.

"Acest memorandum face parte din viziunea de dezvoltare a Autorității de Supraveghere Financiară, ca autoritate integrată. Vrem să creștem capacitatea de supraveghere eficientă și vrem să beneficiem de cele mai bune strategii pe care experții Băncii Mondiale le pot oferi. La final vor câștiga atât consumatorii de servicii financiare non-bancare, cât și entitățile supravegheate. Eficiență înseamnă costuri mai mici pentru toți pe termen lung și rezultate mai bune atât în ceea ce privește dezvoltarea pieței, cât și stabilitatea financiară", a declarat Mișu Negrițoiu, Președintele ASF.

"Banca Mondială a semnat astăzi un acord pentru o analiză-diagnostic la nivel înalt pe probleme de reglementare, de supraveghere și de organizare, astfel încât Autoritatea de Supraveghere Financiară să aibă cea mai bună structură și cele mai eficiente procese instituționale. Noi credem că eforturile de reformă ale ASF vor da tonul pentru modernizarea celor trei piețe pe care Autoritatea are atât un rol de dezvoltare, cât și unul de supraveghere. Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost înființată în urma comasării celor trei instituții autonome cu atribuții și prerogative în piața de capital, asigurări și pensii private. O abordare instituțională integrată și eficientă va fi utilă pentru toți participanții de pe piață, asigurând stabilitatea și dezvoltarea acestor sectoare", a declarat Elisabetta Capannelli, Directorul de țară pentru România al Băncii Mondiale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii