BURSA | Ultima Ora

ARB saluta anuntul FTSE Russell privind promovarea BVB pe lista de monitorizare pentru obtinerea statutului de piata emergenta (Secondary Emerging)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-09-30 10:33

Asociația Română a Băncilor (ARB) salută recentul anunț oficial al FTSE Russell privind promovarea pieței de capital din România pe lista de monitorizare pentru obținerea statutului de piață emergentă (Secondary Emerging), se arata intr-un comunicat al ARB, in care se mai adauga urmatoarele:

FTSE Russell este o companie parte a London Stock
Exchange Group, specializată în furnizarea de calcul de indici, care realizează începând cu anul 1985 un model de evaluare a piețelor de frontieră, emergente și dezvoltate, model extins în prezent la nivelul a 72 de țări.

Anunțul publicat astăzi, 29 septembrie 2016, vine ca urmare a procesului de evaluare formală al FTSE Russell, care presupune implicarea autorităților de reglementare și a burselor de valori locale prin intermediul discuțiilor directe și a unor chestionare formalizate alături de un calendar anual prestabilit de comunicare și implementare.

Detalii suplimentare pot fi accesate prin intermediul
paginii oficiale de internet a FTSE Russell (www.ftserussell.com).

"Asociația Română a Băncilor, prin intermediul Comisiei sale de Piețe de Capital și Trezorerie, a realizat demersuri importante pentru creșterea nivelului de comunicare și dialog cu  ompaniile furnizoare de indici de acțiuni la nivel mondial, în vederea susținerii eforturilor întregii piețe de capital românești pentru promovarea de la statutul de „piață de frontieră” la cel de monitorizare pentru „piață emergentă”. Este preconizată creșterea interesului investitorilor, inclusiv a investitorilor străini, pentru piața de capital din România care poate deveni astfel o alternativă viabilă de finanțare și un stimulent al creșterii economice durabile", a declarat Sergiu Oprescu, Președinte al Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor.

“Comisia Piețe de Capital și Trezorerie din cadrul ARB, prin intermediul expertizei și contribuției active a membrilor săi, acționează ca factor coagulant atât în cadrul fluxurilor de tranzacționare cât și în cadrul celor de post tranzacționare. Având o viziune integrată asupra infrastructurii pieței de capital din România, ARB a inițiat și a susținut un dialog permanent cu Banca Națională a României, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, Ministerul Finanțelor Publice, Bursa de Valori București și Depozitarul Central, dialog care a avut drept rezultat îmbunătățirea cadrului legislativ și a aspectelor operaționale aplicabile tuturor participanților și investitorilor care accesează piața de capital din România. Mulțumim tuturor părților implicate în acest dialog și ne vom intensifica în viitor eforturile în vederea îndeplinirii integrale a tuturor criteriilor de piață emergentă”, a menționat Ioana Apa, Președintele Comisiei Piețe de Capital și Trezorerie din cadrul ARB.

ARB, prin intermediul membrilor săi, combină expertiza locală cu cea europeană și globală și este angajată strategic în dezvoltarea de practici aplicabile la nivelul întregii industrii financiare, în linie cu standardele internaționale și cu reglementările Uniunii Europene (EMIR, MiFID, CSDR și T2S).

O parte importantă a strategiei ARB este reprezentată de continuarea proiectului inițiat de către piața de capital privind eliminarea celor opt bariere sistemice de acces. Dezvoltarea pieței de capital continuă sa fie o componentă strategică prioritară a comunității bancare din România.

Taguri: dobanzi credite firme  Bursa de Valori Bucuresti (BVB)  Indici bursa  Home Bank  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii