BANCI | Profil

Alpha Bank a scazut avansul la creditele imobiliare, dar a renuntat la creditele Prima Casa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-12-29 16:08

Alpha Bank a scazut la inceputul acestui luni avansul cerut clientilor pentru creditele imobiliare, dupa sapte luni de la decizia de a-l majora, din cauza legii privind darea in plata.

La inceputul lunii mai, Alpha Bank a decis sa creasca de la 15% la 30% avansul pentru creditele imobiliare in lei si la 40% pentru cele in euro. Era a sasea banca, dupa Raiffeisen Bank, Bancpost, BRD, Intesa Sanpaolo Bank si Garanti Bank, care a crescut avansul la credite dupa aparitia proiectului de lege privind darea in plata. (vezi aici detalii)

Spre deosebire de alte banci, Alpha Bank a renuntat si la creditele Prima Casa dupa aparitia legii privind darea in plata, care in forma initiala se aplica si acestor tipuri de imprumuturi.

Ulterior, programul Prima Casa a fost exclus din forma finala a legii, insa Apha Bank nu a mai reintrodus in oferta sa acest timp de imprumuturi garantate de stat.

Dupa ce au vazut ca legea darii in plata are un impact mult mai mic decat cel estimat initial, bancile au mai scazut din avansul la credite majorat initial, noile niveluri stabilindu-se in jurul a 20-25%, iar in unele conditii chiar si la 15%, cat era initial. 

Alpha Bank este ultima care a decis sa scada avansul de la 30% la 20% in cazul imprumuturilor in lei si de la 40% la 30% pentru cele in euro.

Banca face figura aparte si in privinta dobanzilor aplicate pentru credite, pe care le diferentiaza in functie de nivelul avansului, dobanda fiind cu atat mai mare cu cat avansul este mai mic: ROBOR 3M + 3,65% pentru creditele cu avans de 20%, ROBOR 3M + 3,40% pentru creditele cu avans de 25%, ROBOR 3M + 3,15% pentru creditele cu avans de 35%.

Majoritatea celorlalte banci aplica aceleasi dobanzi indiferent de avans, alegand, in schimb, sa acorde credite cu avans mai mic, de 15% sau 20%, doar in orasele mari. (vezi aici ce avans practica bancile)

Taguri: lege darea in plata  credite ipotecare  Prima Casa  ROBOR  Alpha Bank  BT Capital Partners  darea in plata  reclamatie Vodafone  credite Prima Casa  myBRD  credite pentru locuinte  credite imobiliare  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Un cont bancar poate fi folosit in comun de 4 persoane

ING Bank anunta ca titularii de conturi pot sa permita altor trei persoane sa gestioneaze in comun banii, din aplicatia Home Bank. Persoanele imputernicite pot sa-si comande carduri fizice sau virtuale, sa faca plati sau detalii

 



 

Ultimele Comentarii